Likovni pouk – četrtek, 9. 4.

Končno prazniki!

Se jih tudi ti veseliš? Čeprav nikamor ne greš, bodo dnevi drugačni. Praznujemo lahko različne praznike: osebne, občinske, državne, zgodovinske, etnološke, verske, kulturne…

Pred nami je čas velikonočnih praznikov. Če teh praznikov ne praznuješ, nariši kakšno pomladno dekoracijo oz. okras, ki bo namenjen pomladnemu času.

Način okraševanja velikonočnih pirhov se razlikuje po posameznih slovenskih pokrajinah. Za vse pa je značilna neskončna pestrost vzorcev, od geometrijskih likov do rastlinskih okraskov.

Likovna naloga 

Za okraševanje pripravi trdo kuhano jajce, ki ga lahko okrasiš s pikami, črtami, preprostimi vzorci, geometrijskimi ali cvetličnimi motivi. Oblike lahko razporejaš po velikosti od manjših do večjih, vodoravno, navpično ali pa svobodno v različne smeri.  Rišeš lahko z  alkoholnimi flomastri, voščenkami …izbira je tvoja.

ALI

Nariši obris jajca in ga izreži. Na izrezano obliko nariši vzorce oz. okrasje (črte, pike,  geometrijske ali cvetlične oblike).  Jajce lahko okrasiš z obeh strani,  nato ga navežeš na vrvico in obesiš na izbrano mesto.

Prepusti se domišljiji in ustvari praznični okras, ki ti bo v veselje.

Na spodnji povezavi si lahko pogledaš barvanje jajc z naravnimi barvami.

BARVANJE PIRHOV

Še ena uganka:

Trdo kuhano jajce kuhamo 8 minut. Koliko časa kuhamo 10 jajc? Rešitev izveš po…

 

 

 

 

 

 

Ta vnos je bil objavljen v Redni pouk. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja